گفتمان سازی تفکر سیستمی در سازمان مبتنی بر مدیریت استراتژیک
(چالش ها ... و راهکارها ...!!) محمدصادق تراکمه سامانی[1]
چکیده:
ما در دنیای سیستم ها زندگی می کنیم. "تفکر سیستمی" یک توانمندی استراتژیک و مزیت رقابتی برای سازمان محسوب می شود. تفکر سیستمی زمانی در سازمان منجر به فرهنگ و رفتار مطلوب می شود که تبدیل به گفتمان شود. هر مقوله ای در سازمان و جامعه طی فرآیندی به گفتمان تبدیل می شود.
گفتمان (discourse) ازجمله مفاهيم مهم و كليدي است كه در شكل دادن به تفكر فلسفي، اجتماعي و سياسي مغرب زمين در نيمه ي دوم قرن بيستم، نقش به سزايي داشته است. بیشتر متون موجود در بحث گفتمان مربوط به حوزه "تحلیل گفتمان" است. در خصوص "تولید و ایجاد گفتمان" متون علمی چندانی یافت نمی شود.
هدف اصلی از نگارش این مقاله بررسی تفکر سیستمی در سازمان و نحوه پیاده سازی آن در سازمان با رویکرد استراتژیک است. سوال اصلی پژوهش؛ تفکر سیستمی چگونه در سازمان ایجاد و نهادینه می شود؟ فرضیه اصلی پژوهش؛ با استفاده از الگوهای استاندارد گفتمان سازی می توان تفکر سیستمی را سازمان نهادینه کرد. روش تحقیق در این مساله تحلیلی – توصیفی است.
پژوهشگر این مقاله با تمرکز و مطالعه بر گفتمان های حاکم در جامعه و سازمان به این نتیجه رسید که: "گفتمان سازی از مسیر اقناع سازی و متقاعد سازی به تکوین می رسد." همچنین چالش های موجود در مسیر گفتمان سازی پیش بینی و راهکارهایی نیز پیشنهاد شده است.
واژگان کلیدی: گفتمان، سیستم، تفکر سیستمی، مدیریت استراتژیک، اقناع سازی
[1] - کارشناس ارشد مدیریت اجرایی از دانشگاه تهران و عضو بنیاد ملی نخبگان – wsamani25@gmail.com
:: موضوعات مرتبط:
مدیریت ,
اتاق فکر ,
روش های تفکر ,
گفتمان سازی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 677
|
امتیاز مطلب : 182
|
تعداد امتیازدهندگان : 53
|
مجموع امتیاز : 53